/**/

ja_mageia

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Alles over letselschade Schadebeperkingsplicht
U moet uw schade beperken
Hoe kan ik mijn eigen schade beperken?

Hoe kan ik mijn eigen schade beperken? Moet dit?

Alles wat u kunt doen om uw schade te beperken, moet u doen. Dit is van belang om te voorkomen, dat de verzekeraar in het buitengerechtelijke traject en de rechter in het procestraject zullen kunnen oordelen dat u minder schadevergoeding krijgt vanwege (gedeeltelijke) eigen schuld aan het ontstaan van uw schade.

Manieren om uw schade te beperken zijn: een inkomenstenbron te zoeken om het verlies aan verdienvermogen (deels) te beperken, waarbij te denken valt aan het voldoende solliciteren naar betaalde banen en het accepteren van een betaalde baan of het starten van een eigen bedrijf voor zover u daartoe lichamelijk en/of geestelijk in staat bent. Ook het voltooien van een nog lopende studie kan als schadebeperkende inspanning beschouwd worden.

 
Waarom moet ik mijn eigen schade beperken?

U dient uw eigen schade te beperken

U moet zoveel mogelijk binnen redelijke grenzen maatregelen treffen ter beperking van uw schade en ter voorkoming van nieuwe schade. Doet u dit niet dan kan de verzekeraar van de tegenpartij stellen, dat hij op grond van eigen schuld (art. 6:101 BW) een deel van uw schade niet hoeft te vergoeden. We zien dit argument geregeld in letselschadezaken terugkomen en uw expert dient hier gepast mee om te gaan.