/**/

ja_mageia

 • Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Decrease font size
 • Default font size
 • Increase font size
Home Alles over letselschade Belastinggarantie
Belastinggarantie
Wat is een belastinggarantie en waarom is deze voor mijn zaak belangrijk?
 1. Bij het afsluiten van een letselschadezaak is het belangrijk dat uw advocaat of belangenbehartiger om een belastinggarantie vraagt. Dit om te voorkomen, dat uw slotbetaling maar ook de aan u verstrekte voorschotten, door de belastingdienst gezien worden als inkomen waardoor u mogelijk aangeslagen kan worden voor de inkomstenbelasting. De verzekeraar geeft hiertoe speciaal een belastinggarantie af. Mocht u dan toch in de problemen komen, dan kunt u zich tot de verzekeraar wenden.

De voorschotten welke u in uw zaak heeft gekregen zijn, als het klopt, verstrekt ter dekking van de verschenen schade. Als bij de opbouw van de schadestaat in de verschenen schade een behoorlijke post verlies aan arbeidsvermogen zit (met als gevolg een verlies aan inkomen), dan dient u ook over dit gedeelte een belastinggarantie te krijgen.

Verzekeraars doen tegenwoordig niet meer moeilijk over het verstrekken van een belastinggarantie door het gewijzigde belastingstelsel.

Vergeet uw expert bij een groot schadebedrag u op deze belastinggarantie te wijzen en ontstaat hierdoor schade, dan kunt u hem of haar aanspreken op een beroepsfout.

Wat moet er in de vaststellingsovereenkomst staan

 1. Uw persoonsgegevens, die van wederpartij en de gegevens van uw belangenbehartiger
 2. De totale som van uw schadevergoeding
 3. Specifiek hetgeen u als slotbetaling krijgt
 4. De verantwoording van de buitengerechelijke kosten. Dus wat krijgt uw expert betaald.
 5. De belastinggarantie. Deze mag ook los worden bijgevoegd.

In vele gevallen staat in uw overeenkomst niet hetgeen uw expert als kostenvergoeding heeft gekregen. Dit is niet goed omdat u hierdoor niet kunt weten dat zijn kosten wel of niet betaald worden en dit werkt het dubbel declareren in de hand.